Ο Χορός των κρυστάλλων
   
 

Η μουσική δημιουργήθηκε για την παρουσίαση του ομώνυμου
βιβλίου της Ελένης Στασινού
Ακολουθεί πιστά την μυθοπλασία του βιβλίου και των
αποσπασμάτων της παρουσίασης
Αυτά κατα κόσμον ...

Τη μουσική την φαντάστηκα μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου. Εικόνες που αναδύονταν σε κάθε θροισμα των σελίδων, αναζητούσαν και μου πρότειναν μελωδίες και συγχορδίες. Εικόνες που με ακολουθούσαν σαν αύρα τελειώνοντας την ανάγνωση. Η επόμενες μέρες με βρήκαν να ρεμβάζω (!) στο internet και να ψάχνω για μουσική της Σικελίας Απέναντί μου ήταν τα μόνα διαθέσιμα μουσικά όργανα που έχω, η κιθάρα για να ψάχνω τις συγχορδίες, ένα κρύο πληκτρολόγιο, μία ουδέτερη οθόνη και κάμποσα μουσικά προγράμματα με τα στεγνά εγχειρίδια χρήσης τους. Ενα περιοριστικό περιβάλλον για το πέρασμα από την φαντασία στην μουσική γραφή. Βέβαια Τα προγράμματα μουσικής και τα εικονικά όργανα είναι ένας μουσικός παράδεισος για όσους δεν έχουν τα μέσα ή την  πρόσβαση σε πραγματικούς μουσικούς.

bmp for epson cd  
  Ευτυχώς τα χρόνια επαγγελματικής μου απασχόλησης με την πληροφορική (27 τον αριθμό...)  μου έδωσαν την απαραίτητη εξοικίωση ώστε το ηχητικό υλικό να περάσει αβίαστα από τα ψηφιακά bits στους ήχους ορχήστρας, κρουστών, κιθάρας και  οτι άλλο σκαρφιζόμουν. Από τα πρώτα δοκιμαστικά ακούσματα φάνηκαν οι δυνατότητες παραγωγής ρεαλιστικών ήχων οργάνων, πολύ κοντά σε αυτό που φανταζόμουν για μία πραγματική ορχήστρα. Ολοι οι ήχοι εκτός από τα αποσπάσματα των παραδοσιακών τραγουδιών προέρχοντα ιαπό εικονικά όργανα (virtual instruments). Οι συνθέσεις δημιουργήθηκαν με ηλεκτρονική παρτιτούρα και ηχητικό στούντιο σε υπολογιστή.  
 

[click] on image to play the track from youtube. [click] to the down right corner to view it in full screen.  Kάνετε [κλικ] στην εικόνα για να δείτε το video του youtube. [κλικ] κάτω δεξιά για να το δείτε σε πλήρη οθόνη

 
01 το τραγούδι της ροζαλίας
01 το τραγούδι της ρ...
 02 η υπνοβασία
02 η υπνοβασία
03 Η Ροζαλία στην αγορά
03 Η Ροζαλία στην αγ...
04 η ελεγεία των φτωχών
04 η ελεγεία των φτω...
05 χορός τραγωδίας - οι μαυροφορεμένες γυναίκες
05 χορός τραγωδίας -...
06 τα νέα για τον χορό
06 τα νέα για τον χο...
07 η διαδήλωση
07 η διαδήλωση
08 οι χαμένοι νεκροί (the lost deads)
08 οι χαμένοι νεκροί...
 
 
Powered by Phoca Gallery